Zimní zahrada u Komunitního centra v Paskově

Plánovaná zimní zahrada bude přistavena k budově Komunitního centra na pozemcích investora v obci Paskov. Jihozápadně na Komunitní centrum navazuje relaxační zahrada s hřištěm pro děti, pískovištěm a zahradou.

Zimní zahrada bude přistavěna k hlavní hmotě objektu Komunitního centra. Sklonem a výškou střechy bude kopírovat menší přisazenou hmotu objektu. Zimní zahrada se snaží respektovat stávající situaci.

Zimní zahrada bude mít pultovou střechou uprostřed lomenou. Konstrukce zimní zahrady bude tvořena speciálními tenkými hliníkovými profily. Povrchová úprava hliníkové konstrukce bude komaxitem v antracitové barvě RAL 7016, tak aby ladila k barvám střech Komunitního centra.

Provozně navazuje zimní zahrada na společenský sál. Bude spolužit jednak jako rozptylový prostor pro tento společenský sál v případě konání společenských akcí, ale hlavně pro posezení hostů restaurace Komunitního centra. Nově budou probourány také spojovací dveře do kuchyně pro lepší obsluhu zákazníků restaurace. Vstup hostů restaurace do prostor zimní zahrady bude přes venkovní terasu. Přední prosklenou stěnu zimní zahrady lze po jednotlivých okenních kusech poskládat ke sloupkům a tak se lehce propojí interiér s exteriérem. Na přední stěně se rovněž nachází výsuvná a samonosná markýza, kterou lze část exteriéru zastínit.

Lokace: Paskov Stupeň: Studie, DUR+DSP, DPS Rok: 2016 Architekt: Barbora Štefková Vizualizace: Alice Kuchařová Zastavěná plocha: 70 m2 Klient: Město Paskov